tiistai 10. toukokuuta 2011

Nina Lincolnin jäädytetty suklaatorttu goes VHH

Mä oon nyt viimeviikkoina innostunu tuosta VHH-dieetistä, tässä kakku joka sopii karppaajallekin :)


Pohja:
50g kookoshiutale tai -jauhe
50g mantelirouhe
50g mantelijauhe
40g voi
veitsenkärjellinen stevia-jauhetta

Täyte:
200g tummaa suklaata (70% kaakao)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 veitsenkärjellistä stevia-jauhetta
(vaniljauutetta)
2 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
koristeeksi: mansikoita, suklaata, pähkinöitä..

Tee pohja sekoittamalla jauheet ja rouhe sulatettuun voihin. Taputtele seos tasaiseksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita tuorejuusto ja stevia. Lisää mahdollinen vaniljauute.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juusto-seoksseen.Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto juusto-suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä massat.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja pidä yön yli pakastimessa.
Ota kakku noin tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Irrota vuoasta ja koristele marjoilla, tummalla suklaalla tai pähkinöillä makusi mukaan!

Alkuperäisessä reseptissä oli pohjaan käytetty 150g keksimuruja, sekä täytteessä yhteensä 150g sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti