lauantai 24. maaliskuuta 2012

AC/DC

Tällä kertaa muistin ottaa hieman vaihekuvia myöskin! Lisäksi kokeilin jotakin uutta, nimittäin Red Velvet-pohjaa joka on ollut mielessäni jo jonkin aikaa. Tässä tulee reseptiä:

125g voita
3,5dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl kaakaojauhetta
puoli purkkia punaista pastaväriä (Wilton)
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl piimää
4,5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
3 tl valkoviinietikkaa

Kannattaa vaahdottaa voita ensin hetken aikaa yksikseen että notkistuu kunnolla ja lisätä sitten sokeri ja vatkata nämä yhdessä vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen ja vatkataan taikina tasaiseksi. Kaakaojauheesta ja pastaväristä tehdään tahna ja jos se on kovin paksua voi sinne lisätä tilkan piimästä notkistuttamaan. Tahna lisätään taikinaan ja edelleen vatkataan tasaiseksi. Vehnäjauhot ja piimä lisätään vuorotellen varovasti taikinaan. Tässä kohtaa mun taikina meinas leikata kiinni mut äkkiä lisää vehnäjauhoja lisäsin ja vatkasin kovaa niin ei käyny kuinkaan. Lisää siis ensin puolet vehniksistä ja sitten puolet piimästä jne. :) Lopuksi lisätään vaniljasokeri, suola, sooda ja viinietikka. Vatkataan tasaiseksi. Taikina kaadetaan korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 astetta, ja mulla tais olla pohja ainakin tunnin uunissa. Kokeile tikulla kypsyyttä. Ainiin ja mä unohdin laittaa ton valkoviinietikan taikinaan...

kaakao-väritahna

tota ruokakaupan punasta väriä saa laittaa enemmän kuin yhden pullon jos haluaa sitä käyttää.



Perinteisessä red velvet-kakussa on täytteenä ja kuorrutuksena tuorejuustokreemiä, mutta tähän kakkuun  halusin tehdä laukutäytettä ja vaniljatäytettä. Lakutäyte syntyi seuraavasti:

1,5 dl kuohukermaa 
130 g lakutoffeeta
sulatettiin kattilassa: 

Tämän seoksen pitäisi jäähtyä seuraavaan päivään mutta mulla ei ollut aikaa odottaa joten jäähdytin sen useamman tunnin jääkaapissa ja lopuksi pakastimessa vähän aikaa. Kun seos on jäähtynyt se vatkataan vaahdoksi. Mä aloin vatkaamaan ja sekin  meinas leikata kiinni! Apuva! Takas pakastimeen jäähtyyn...Sitten vatkasin 2,5 dl flora vispiä vaahdoksi ja lisäsin ton lakuhommelin sen joukkoon, siitä tuli sit ihan ok!

Siinä on pohja valmiina, ihan hyvä väri tuli!

täytettynä..

ilman voi-sokerikreemiä ei yksikään kuorrutettu kakku onnistu!

tässä "pinnoitettu" kakku :) vielä kun saisin kunnon välineet tuohon tasoittamiseen, kaikki noi rajat näkyy kuorrutuksen läpi.



Sittenpä kaulin päällisen..
...pujotetaan kädet alle..


Ja kaakku on valmis!!!
  Näin! Onnea vaan siskon miehelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti